Speciaal hoekje ingericht voor herdenken 88 oorlogsslachtoffers 

Bij heemtentoonstelling ‘Bevrijding en wederopbouw’
In de tentoonstelling ‘Bevrijding en wederopbouw’ van Heemkring Molenheide is een speciaal herdenkingshoekje ingeruimd voor de 88 inwoners uit onze gemeente die tijdens de oorlog het leven lieten. Wil je meer over hen weten? Loop aanstaande zondag 6 oktober tussen 13.30 en 16.30 uur eens langs bij het heemerf, Nieuwstraat 22 in Gilze.

Op een groot paneel vind je er alle namen met de (wel of niet beschikbare) foto’s van de slachtoffers. Via de laptop ernaast roep je op wikimiddenbrabant.nl  de verschillende pagina’s van de oorlogsslachtoffers uit Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot op.  Deze pagina’s met achtergrondverhalen en afbeeldingen zijn het resultaat van het heemkringproject ‘Geef elk oorlogsslachtoffer een gezicht’.

Oproepen in de media en via via hebben de afgelopen twee jaar al heel veel reacties van familieleden en bekenden opgeleverd. Maar zoals het paneel laat zien, helemaal compleet zijn de pagina’s nog niet. Behalve herdenken doet de schrijversgroep van het project met dit speciale hoekje dan ook een oproep aan de bezoekers om nog eens goed na te gaan of zij geen aanvullingen in de vorm van verhalen of foto’s kunnen geven. Behalve zondag is de tentoonstelling tot en met december 2025 iedere eerste zondag van de maand open, met uitzondering van augustus. De toegang is gratis.

Foto: Paneel met alle namen en een deel van de foto’s van de oorlogsslachtoffers