Oorlogsboeken

Ter gelegenheid van 80 jaar Vrijheid brengt Heemkring Molenheide twee herdrukken uit van oorlogsboeken uit de gemeente Gilze en Rijen. Een boek met een viertal dagboeken en een boek met persoonlijke verhalen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

‘In de greep van de meedogenloze’
In dit boek zijn vier oorlogsdagboeken gebundeld van mensen die in de periode 1940-1945 in Gilze en Rijen woonden en/of werkten: Arnold Verster, Dries Noij, Piet Pijnenburg en Govert Aarts. Deze 252 pagina’s tellende uitgave geeft een goed beeld van het leven onder de bezetter.

‘Bedankt voor de vrijheid die jullie bevochten’
In dit boek brengt Heemkring Molenheide een veertigtal verhalen van inwoners uit onze gemeente bij elkaar. Een deel van deze verhalen over oorlog en bevrijding verscheen in de loop der jaren al eens eerder in het verenigingsblad De Mulder, andere bijdragen zijn nieuw. De uitgave telt 239 bladzijden en is geïllustreerd met foto’s.

Beide boeken zijn te koop bij:
‘Thuis bij Hapers’, Nieuwstraat 30 in Gilze en Bruna, winkelcentrum De Laverije in Rijen.
De boeken zijn ook digitaal te bestellen in de webwinkel van Heemkring Molenheide: klik hier voor de webwinkel. Je betaalt dan wel portokosten.

Voor het complete programma van de herdenken en vieren van ’80 jaar vrijheid Gilze en Rijen’ klik hier of kijk op de website