Rijen leerde dansen bij balletschool Sylphide
In 1959 zette Ans van Tiel uit Rijen een advertentie in het weekblad. Ze volgde balletles in Tilburg en kreeg het advies om in het kader van de opleiding een groep kinderen bij elkaar te brengen om les aan te geven. Op de advertentie reageerden maar liefst zo’n honderd kinderen. Balletschool Sylphide werd opgericht en Ans moest op zoek naar een locatie. Ze vertelde over haar ervaringen aan Marian van Kessel die er een mooi verslag van maakte.
Connie Hoevenaars sprak Guus de Jong over de schaapskudde van zijn vader Jan de Jong. De kudde liep in de jaren vijftig op de vliegbasis. Het gras werd kort gehouden en de schapen werden ondergebracht in een grote schaapskooi aan de rand van het vliegveld. Een herder (op een gegeven moment waren er drie in dienst) zorgde voor de dagelijkse gang van zaken.
Het Taolgenootschap dook in de geschiedenis van de televisie en Fiona Conrads bewerkte een artikel van Luud de Brouwer over het rampjaar 1672 en de gevolgen voor de gemeente Gilze en Rijen.
In 1913 werd geitenfokvereniging St. Anna opgericht. Peter de Groot sprak Kees van Dongen en Piet van Haperen uit Gilze, twee bevlogen geitenfokkers en voormalige bestuurders van de vereniging.
Ze vertelden over de ervaringen en de activiteiten van de vereniging die bloeiende periodes kende. Een van de hoogtepunten was ongetwijfeld de viering van het 100-jarig bestaan in 2013. Bij de jaarlijkse fokdag kon de vereniging rond de 300 belangstellenden verwelkomen en de burgemeester was er om koninklijke erepenning uit te reiken. De penning symboliseert het respect en de waardering van de koning voor bijzondere verdiensten. Door het stoppen en samengaan van lokale verenigingen is St. Anna uitgegroeid tot de enige geitenfokvereniging in Brabant. Het ledenbestand is verspreid over heel de provincie. Tot slot geeft Bert Willemen meer informatie over de banner en het schild van St. Anna.